Knowledge is power ,

sharing knowledge is powerful

Ameyelshrkawy
..
منذ 3 سنوات
اجابة  1   مشاهدة  117

Choose the correct answer from those given:-  
 

1) If n (x2) = 9  , then n (X) = …………. 
 a) 3    b) 6    c) 18   d) 81  

 

2) The point (-3 , 4) lies in …………. Quadrant.  
 a) first   b) second   c) third   d) fourth  

 

3) X = {5 , 6 , 7} then n (X2) = …………… 
 a) 3   b) 6    c) 9    d) 12 

4) of X x Y {(1 , 3) , (1 , 4)} then n (X) = …………. 
 a) 3    b) 1    c) 4    d) 2  

 

5) If X = {5} Y = {3} then n (X x Y)  
 a) 15    b) 8    c) 2    d) 1  

 

6) If X = {3 , 5 , 7} and R is a relation on X then the relation which represents a function is …………. 
   a) R = {(3 , 5) , (5 , 3) , (3 , 7)}   b) R = {(3 , 5) , (5 , 7)}  
   c) R = {(3 , 5) , (5 , 5) , (7 , 5)}   d) R = {(3 , 3) , (3 , 5) , ( 3 , 7)}  

 

7) If the point (x, 7) lies on Y = axis then 5x + 1 = …………  
 a) zero   b) 1    c) 5    d) 6  

 

8) If R is a function from set X to set Y where   
X = {2 , 5 , 8} , Y = { 3, 5} and R = {(2 , 3) , (5 , 3) , (x , 3)} then x =......... 
 a) 2    b) 3   c) 5    d) -8  

 

9) If R is a function where R = {(4, 3) (5 , 6) , (9 , 3)} then the range of the function R is ……… 
     a) {3 , 4 , 5 , 6 , 9}                         b) {4 , 5 , 9}    
     c) {3 , 6 , 9}                                 d) {3 , 9}

 

10) If f (x) = 7x - 1 2 then f (1 2) = …………….  
 a) 7                                             b) 1 2

    c) 7                                               d) 3  
 

11) If f (x) = 4x + b f (3) = 15 then b = ……… 
 a)156             b) 3           c) 4               d) -3  

 

12) If (m , 13) satisfies the function f where f (x) = 3x + 4 then m = …. 
 a) 6          b) -6              c) 3                   d) -3  

 

13) If (2 , b ) satisfies the function f where f(x) = 3x – 6 , then b = ……..  
 a) Zero   b) 7    c) 9    d) 2  

 

14) If f (x) = x2 + 7 then f (3) = ……….  
 a) 10   b) 7    c) 9    d) 16 

 

15) If f (x) = x3 then f (2) + f (-2)  = ……… 
 a) 16   b) Zero   c) -7    d) 4  

 

16) if (2 , -6) satisfies the function f where f(x) = k x + 8 then k = …  
 a) -16   b) 7    c) -7    d) 2  

 

17) The function f, where f (x) = 5 x is represented graphically by a straight line passes through the point…..  
 a) (5 , 5)   b) (0 , 0)   c) (0 , 5)   d) (5, 0

18) If f (x) = 5x + 4 is represented graphically by a straight line passes through the point (3 , b) then b =…… 
 a) 5    b) 4    c) 3    d) 19  

 

19) If the function f is a function from set X to set Y then the domain of the function is ………..  
 a) X    b) Y    c) X x Y   d) Y x X 

 

 

اجابة (1)

  1. a
  2. b
  3. c
  4. b
  5. d
  6. c
  7. b
  8. d
  9. d
  10. d
  11. b
  12. c
  13. a
  14. d
  15. b
  16. c
  17. b
  18. d
  19. a

اضف اجابتك

اقسام قد تهمك